oefeningen algemene gaswet

1) Een afgesloten cilinder heeft een volume van 100 cm. De overdruk bedraagt 5 bar. We persen de cilinder samen tot een volume van 25 cm. Hoe hoog zal de overdruk zijn als de temperatuur constant blijft?

Antwoord:   

2) Een afgesloten cilinder met een volume van 150 cm wordt samengedrukt tot een volume van 25 cm. Hoe groot zal de absolute druk dan zijn als de begindruk de atmosferische druk was en de temperatuur constant blijft?

Antwoord:   

3) In een afgesloten ruimte van 50 cm heerst een atmosferische druk. Hoe groot zal de absolute druk zijn als we de ruimte kunnen vergroten tot 300 cm bij een constante temperatuur?

Antwoord:   

4) Een afgesloten cilinder heeft een volume van 100 cm. De lucht in deze cilinder wordt opgewarmd van een temperatuur van 15C tot 45C. Bereken het volume bij een temperatuur van 45 C als de druk constant blijft.

Antwoord:   

5) Een afgesloten cilinder heeft een druk van 5 bar ( overdruk ). De lucht in deze cilinder wordt opgewarmd van een temperatuur van 20C tot 50C. Bereken de druk bij een temperatuur van 50 C als de temperatuur constant blijft.

Antwoord: